Kosmetik

En Maxi Magic er fra værftet udrustet med en masse pyntestriber. De kan blive temmelig trætte efter mange år i sol og saltvand, og har et umiskendeligt 80'er udseende. For mig er det lidt for meget puddelhundehår-design over den slags.

Uanset om om vil udskifte dem, eller prøve noget andet, skal de gamle striber først fjernes. Det kræver masser af tålmodighed og manuelt arbejde. Der er 4 striber på hver side af båden. Hver stribe er ca. 7 m lang, så med striberne på ruffet er man i nærheden af 60 meter stribe!

Jeg brugte en varmeblæser til at fjerne maling for at blødgøre dem, og skrabede dem forsigtigt af med en smal spartel. Rester af klister blev fjernet med terpentin. Derefter boat-rubbing, vask og polering. Tæt på kan se farveforskelle i gelcoaten. På et par meters afstand er det næsten ikke til at se.

Da jeg lige havde købt båden arbejdede jeg i Hanoi i Vietnam, og havde lidt for mange kedelige aftener på hotelværelset. På vejen mellem hotellet og kontoret passerede jeg en skilteforretning. På internettet fandt jeg profilen af en delfin, som blev digitaliseret i forretningen, og en masse delfiner blev skåret ud i skiltefolie i forskellige størrelser på en slags plotter. Pris i alt ca. 300 kr.

Nå, hvis man nu ikke lige har et par timer til overs i Hanoi, kan man lave noget tilsvarende med skiltefolie, saks og kniv herhjemme..........